Meer over mezelf

 

Opleiding: KLOS Arhem en  applicatie B.O. Pabo Iselinge Doetinchem. Tot eind 1999 werkzaam in het onderwijs.

Kunstopleiding: 18 jaar teken-schilderles Jos Klaver (docent Artez) bij Gruitpoort Doetinchem. Via stillevens en portret- en modeltekenen/schilderen tot zelfstandig vrij werk.

Etstechnieken Tim Hinterding, boetseren in was Huub Hufen,  werken in klei Jozef Kemperman.

Masterclasses:  tekenen Rinke Nijburg docent Artez Arnhem, keramiek Peter Krynen Arnhem,

Grafiek workshop Laura Cases Valle  Arnhem etstechniek, masterclass tekenen Elske Berndes docent Artez Arnhem.

 

Dank

Jos Klaver heeft mij door zijn professionele aanpak en visie gestimuleerd op deze weg verder te gaan. Via hem heb ik het “gereedschap” in handen en hoofd gekregen om te doen wat mij nu zoveel voldoening geeft: de strijd met verf, de materie, gedachte, het ontstane beeld, het gevoel en leven in een schilderij.

Het winnen van de 1e prijs Gelderlander Kunstprijs eind 1999 was een grote stimulerende factor.

Januari 2000 heb ik mijn baan opgezegd om meer tijd aan mijn passie als beeldend kunstenaar te kunnen besteden.

7 februari 2003 ingeschreven K.v.K bedrijf "Rido Jansen Art". Naast het maken van opdrachten voor bedrijven en particulieren, wordt vanuit mijn atelier vrij werk in de winkel/galerie geplaatst. Hier is kopen en ook huren van kunst mogelijk.

 

Bedrijfspand met atelier en winkel/galerie

Herfst 2011 hebben we een bedrijfspand (oude bakkerij) met winkelruimte kunnen kopen. Het pand zit in etappes in een meer-jaren verbouwing. Gaandeweg wordt het steeds mooier en we zijn blij met elke stap vooruit!Lidmaatschap

Lid van BOK,  Beroeps Organisatie Kunstenaars.  www.boknet.nl

Lid van Kunstenaars Collectief BREEKijzer in Ulft opgericht 25 oktober 2009. Een vereniging van beroepsmatig werkende kunstenaars in de Achterhoek en Oost-Gelderland. Het ontstaan van het collectief ligt in de revitalisering van het industriële erfgoed van de DRU fabriek in Ulft tot een nieuw cultureel centrum. De wens om daarin met een kunstenaarscentrum een actieve rol te spelen is de concrete aanleiding tot oprichting van de vereniging. Tegenwoordig beschikken we over een prachtige eigen ruimte in het ICER gebouw op het Dru terrein waar ruimte is voor ateliers en workshops en cursussen worden gegeven.

Zie www.kc-breekijzer.nl

 

Rido Jansen Art
Heuthorststraat 55
7009 CL  Doetinchem

Tel. 0314 - 342654

ridojansen@hetnet.nl